Ücretsiz 13 Google Chrome SEO Eklentileri

Mayıs 24, 2020, 0 Comments

Ücretsiz 13 Google Chrome SEO Eklentileri

SEO için Ücretsiz En İyi Chrome Eklentileri

Her SEO aracı farklıdır. Bazıları daha iyi anahtar kelime verilerine sahiptir, diğerleri daha iyi bağlantı verisine sahiptir, diğerleri daha iyi teknik öneriler verir. Başka bir deyişle, mükemmel bir araç yoktur.

Ayrıca bir avuç SEO aracı için ödeme yapmak pahalı olabilir ve gerçekçi değildir. Ama endişelenmeyin! Hayatınızı biraz daha kolaylaştırmak üzereyim. İşte SEO’nuzda size yardımcı olacak 13 ücretsiz chrome uzantısı.
Güzel olan, hepsini birleştirdiğinizde ihtiyacınız olan her şeye sahip olmanızdır.

İçeriğimize yorum yapanlar arasından 1 kişiye ücretsiz bir SEO eklentisi hediye edilecektir.

Harbi Ajans SEO Ekibi

Uzantı 1: Keyword Surfer

Ubersuggest, Ahrefs veya SEMrush kullanmanızın bir önemi yok. Bu araçların hepsinin ortak bir yanı var. 
Doğrudan Google tarayıcınızda anahtar kelime bilgileri ve bazı geri bağlantı bilgileri alabilmeniz daha kolay olmaz mıydı?

Keyword Surfer ile Google’ın arayüzünden bilgiler edinebilirsiniz. Böylece, herhangi bir şey için arama yaptığınızda bölgenizdeki hacmi ve küresel arama hacmini görürsünüz.

keyword surfer seo eklentisi
Bunun yanı sıra, kenar çubuğunda bir öneri listesi ve arama hacmi göreceksiniz.
Keyword surfer anahtar kelime arama hacmini gösterir.

Ve biraz daha aşağı kaydırırsanız, her sonucun kaç tane geri bağlantıya sahip olduğunu görürsünüz, bu da ilk 10’da kaç bağlantıya ihtiyacınız olduğunu gösteren kaba bir fikir verir.

Keyword surfer backlink analizi yapar.

Uzantı 2: Moz

Alan adı otoritesi, Moz tarafından oluşturulan bir metriktir. Genel olarak, alan adı otoriteniz ne kadar yüksekse, sıralamalarınız o kadar yüksek olur. Moz , Web üzerindeki herhangi bir sayfa için alan adı yetkisini ve sayfa yetkisini bildiren Mozbar adlı bir Chrome uzantısı oluşturdu .

Mozbar, alan adı otoritesini gösterir.

Uzantı 3: SimilarWeb

Web’de popülerlik her şeydir. Hepimiz daha fazla trafik istiyoruz. Daha fazla trafik her zaman daha fazla gelir anlamına gelmese de çoğu durumda gelir. Tüm araçlar dışında Similar Web’in herkese kıyasla en doğru trafik tahminlerini verdiğini gördüm.

Şimdi Similar Web uzantısı ile , trafik verilerini sitenize geri dönmeden alabilirsiniz.

Similar web, son 6 aylık web site verisini gösterir.

Bu uzantıyla görebileceğiniz ilk şey, son 6 ayın trafik verileridir. Hatta hemen çıkma oranını, ziyaret başına ortalama sayfayı ve ziyaret süresini bile görebilirsiniz.

Aşağı inerken ziyaretçilerin hangi ülkelerden geldiğini görebileceksiniz.

Similar web ziyaretçilerin hangi ülkeden geldiğini gösterir.

Son olarak, her site için de trafik makyajını gösterir. Trafik arama motorlarından, sosyal medyadan, yönlendirme kaynaklarından mı, hatta siteye doğrudan trafikten mi geliyor?

Similar web, trafiğin sosyal ağlar mı? Direk mi geldiğini gösterir.

Uzantı 4: Redirect Path

Redirect Path bir uzantı kadar iyi bilinmemektedir, ancak teknik SEO yaparken bu bir zorunluluktur. Zaman geçtikçe URL’leriniz değişecektir. İster yeni bir yapıdan isterse eski içeriği silip sayfalarınızı birleştiriyor olun, bu uzantı bir şeyin yanlış gittiğini size söyleyecektir.

Redirect Path aracılığıyla, bir yönlendirmenin bozuk veya düzgün çalışıp çalışmadığını hızlıca görebilirsiniz.

Redirect path kırık link analizi yapar.

Uzantı 5: Buzzsumo

İster Facebook’u sevin ister nefret edin, hala çok fazla trafik çekebilen popüler bir sitedir.

İnternette gezinirken doğal olarak bazı makaleler okursunuz. Bazıları rakibinizin sitesinde olacak ve makalenin iyi olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz.

Buzzsumo bir makalenin hangi sosyal ağlarda ne kadar paylaşıldığını gösterir.

Buzzsumo uzantısını kullanarak, belirli bir makalenin kaç tane sosyal paylaşımının olduğunu ve bunların geri bağlantılarını görebilirsiniz. Sosyal paylaşım ve backlink sayısına dayalı olarak bu web sitesindeki en popüler makalelerin tümünü bile görebilirsiniz. Bu, üretmeye başlamak için ihtiyacınız olan içerik türü hakkında iyi bir fikir verecektir.

Uzantı 6: Meta SEO Inspector

Hatalar trafiğinizi gerçekten öldürebilir. Meta etiketleriniz gibi en küçük şeylerin sıralamanız üzerinde büyük bir etkisi olabilir, bu nedenle bunların tamamen optimize edildiğinden emin olmak istersiniz.

Meta SEO Inspector’ı kullanarak meta etiketlerinizin doğru ayarlanıp ayarlanmadığını hızlıca görebilirsiniz.

Meta Seo Inspector, meta etiketlerinin doğru olup olmadığını gösterir.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, hataları bildirir.

Bu örnekle, sayfalarımızdan birinin açık grafik meta etiketi olmadığını öğrendim . Bu, kullanıcılar bu sayfayı sosyal medya’da paylaştığında, doğru görünmeyebileceği anlamına gelir, yani çok fazla sosyal medya trafiği alamayacağım.

Uzantı 7: Check My Links

Redirect Path uzantısına benzer şekilde, teknik SEO yapmak ve rekabetinizi analiz etmek için daha fazla zaman harcadıkça, daha fazla bağlantı verisine sahip olursunuz. Ayrıca, sıralamanızı yükseltmenize yardımcı olabilecek harici bağlantılar da değildir. Ayrıca, sıralamanızı yükseltmenize yardımcı olabilecek harici bağlantılar da değildir. İç bağlantılar hakkındaki verileri bilmek de önemlidir.

Check My Links , sitenizdeki (veya rakiplerinizin) herhangi bir sayfasına göz atarken ihtiyacınız olan tüm dahili bağlantı numaralarını verecektir.

Check my links sitelerdeki bağlantıların analizini yapar.

Uzantı 8: Pagespeed Insights

Yükleme süresi sadece dönüşümleri etkilemez, aynı zamanda sıralamalarınızı da etkiler. Günümüzde aramaların neredeyse %60’ı mobil cihazlardan yapılıyor, yükleme süresi artık her zamankinden daha önemlidir.

Pagespeed Insights uzantısı sayesinde, sitenizdeki herhangi bir sayfada yükleme sürenizi artırmak için ne yapmanız gerektiğini hızlı bir şekilde görebilirsiniz.

Google page speed web sitesinin mobil ve masaüstü hızını ölçer

Eğer hoşunuza gitmeyen bir puan görürseniz, “daha ​​fazlasına ihtiyacınız var” ı tıklamanız yeterlidir ve sizi şöyle bir geri bildirim verecek ayrıntılı bir rapora götürür:

Google Page Speed Hız konusunda uyarılar verir.

Çok fazla hata bulduğunuzda, zaman içinde sıralamalarınızı etkileyeceği için bunları düzeltmeniz gerekir.

Uzantı 9 : SEO Minion

Günde sadece 10 dakikanızı geliştirerek geçirirseniz, trafikte yılda bir kez büyük bir etkiye yol açabilir. Her gün iş yapmanın kolay bir yolu SEO Minion’dur.

Seo minion arayüzü

Ekip olarak SEO Minion üzerinden sürekli kırık bağlantılarımızı kontrol ediyoruz. Web sitenizdeki herhangi bir sorunu düzeltmek isteyebilirsiniz. Buna ek olarak, diğer web sitelerindeki kırık bağlantıları bulmak için kullanabilir ve ardından kırık bağlantıyı sitenizden başka bir bağlantıyla değiştirmek için kullanabilirsiniz.

Seo minion sitedeki kırık linkleri bulur.

SEO trafiğinizi artırmanın başka bir yolu, içeriğinizi diğer dillere çevirmektir. Bu uzantı, diğer bölgeleri ve dilleri hedeflerken ihtiyaç duyduğunuz hreflang verilerini de parçalar. Sayfa içi SEO hakkında size veri verilecektir.

Seo minion, site içi seo analizi yapar.

Uzantı 10: SEOquake

SEOquake, siteniz hakkında ayrıntılı bir genel bakış elde etmenin en kolay yoludur. Uzantı, Alexa sıralamanız, Google ve Bing için dizin bilgileri ve SEMrush sıralamanız gibi şeylere ayrıntılı bir genel bakış sağlar.

Ücretsiz 13 Google Chrome SEO Eklentileri

Buradan, yoğunluk ve teşhis raporu gibi belirli raporlar alabilirsiniz. Yoğunluk raporu, herhangi bir sayfadaki anahtar kelime yoğunluğunu gösterir.

Anahtar kelime yoğunluğunu gösterir.

Anahtar kelime yoğunluğu hakkında takılmanıza gerek yoktur, ancak genel olarak, sıralamak istediğiniz bir anahtar kelimeden bahsetmezseniz, bunun için sıralama elde edemezsiniz.

Teşhis raporu , belirli bir sayfadaki sayfadaki SEO öğelerini gösterir.

Sayfanın seo analizini yapar.

SEOquake’in en çok kullanılan özelliği, bir Google araması yaptığınızda her site hakkında bilgi verir.

Ücretsiz 13 Google Chrome SEO Eklentileri

Uzantı 11: Ninja Outreach Lite

Sayfada ne kadar SEO yaparsanız yapın, herhangi bir bağlantı oluşturmazsanız iyi sıralama alamayacaksınız. SEO’nun bu kısmından nefret ettiğinizi biliyorum, ancak manuel yardım, sıkıcı olmasına rağmen bağlantılar oluşturmanın en iyi yollarından biridir.

Bunu kolaylaştırmanın bir yolu Ninja Outreach’tır . Bu uzantı, belirli bir alan adıyla ilişkili tüm e-posta adreslerini gösterir.

Web sitelerinin mail adreslerini gösterir.

Bir backlink fırsatı için istediğiniz alakalı bir site bulduktan sonra, bir düğmeye tıklayarak iletişim bilgilerini alabilir ve özel e-postanızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Uzantı 12: Keywords Everywhere

Bu muhtemelen SEO için en popüler uzantıdır.

Keywords Everywhere , anahtar kelime araştırması yapan herkes için mükemmeldir. Google’a gidin ve daha sonra istediğiniz anahtar kelimeleri yazın. Keyword everywhere size anahtar kelimeleriniz ile ilgili bir anahtar kelime listesi verir.

İstenlilen anahtar kelimeye göre anahtar kelime listesi çıkarır.

Listeyi hızlı bir şekilde dışa aktarabilir ve ardından hedeflemeye değer anahtar kelimelerin ana listesini derleyebilirsiniz.

Keyword everywhere avantajı, uygun olan veriler, belirli bir araca gitmek zorunda kalmaya karşı verilerin doğrudan Google içinde sunulmasıdır.

Uzantı 13: Fatrank

Kötü bir alışkanlık olmasına rağmen, SEO’cular olarak, hepimiz sıralamalar hakkında takıntılıyız. Sıralamanızı izlemek için kolay ve ücretsiz bir yol istiyorsanız Fatrank kullanın. Yapmanız gereken tek şey sitenize gitmek, Fatrank uzantısına tıklayın ve sıralama alıp almadığınızı görmek için bir anahtar kelime yazın.

Web sitenin belirtilen anahtar kelimede sıralamasını gösterir.

İlk 100’e girerseniz, size tam konumu söyleyecektir. İlk 100’de değilseniz ilk 100’e girmediğinizi size bildirir.

Bunu büyük bir Google algoritması güncellemesinden sonra iyi bir şekilde yaptığımızdan emin olmak için bir nokta kontrolü olarak kullanıyoruz.

Sonuç

SEO söz konusu olduğunda birçok seçenek var. Sadece sizin için iyi çalışanları bulmalısınız. Başlamak için kolay bir yer, yukarıda bahsettiğim uzantılardır. Hepsini kullanmak zorunda değilsiniz, çünkü biraz abartılı olabilir, ancak sitenizin optimize edildiğinden emin olmak için bunlardan herhangi birini veya bir kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Kaybedecek neyin var? Onları ücretsiz oldukları gibi test edin.

Düzenli olarak başka hangi Chrome uzantılarını kullanıyorsunuz?

Yorumda kullandığınız Chrome uzantılarını belirtebilirsiniz.

Rica etsem düşüncelerini paylaşabilir misin?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir